Erasmus+ info dan

Novosti   |   15.03.2023.
Erasmus+ info dan

Sredinom ožujka 2023. godine u dnevnom boravku Studentskog doma organiziran je Erasmus+ info dan namijenjen studentima Veleučilišta u Virovitici, u svrhu motiviranja istih za odlazak na razmjenu u inozemstvo financiranom iz Erasmus+ programa mobilnosti.

Prilikom navedenog događaja prezentaciju svoga Erasmus+ iskustva od prošlog semestra održali su studenti Veleučilišta te jedna bivša studentica koja je svoju mobilnost odradila 2018. godine. Tako je svoje inspirativno španjolsko iskustvo prezentirala Helena Jerbić, studentica Računarstva, dok je Anja Đukić u svoje ime i u ime svoga kolege Zorana Rašetića, oboje studenti Informatičkog menadžmenta, prezentirala dogodovštine i doživljaje sa stručne prakse iz Poljske. Nakon njih, Ivana Grizelj, kao bivša studentica, prezentirala je svoje iskustvo obavljanja stručne prakse u Češkoj, u svrhu predočavanja konkretnih koristi koje je imala od Erasmus+ programa nakon završetka studija, s naglaskom na to kako je Erasmus+ iskustvo jedina stavka koja ju je izdvojila od ostalih kandidata prilikom traženja radnog mjesta.

Pored navedenog, studenti su naveli i ostale koristi i dojmove sa svojih mobilnosti te prisutnim kolegama ispričali svoje doživljaje, razloge prijave, načine pronalaska smještaja, organizacije puta i brojne druge detalje svog inozemnog iskustva. Pritom su dali korisne savjete, naveli pogodnosti Erasmus+ programa te istaknuli kako im je to bilo iznimno pozitivno životno iskustvo koje je utjecalo, ne samo na njihov profesionalni razvoj, nego i osobni razvoj.

Ukratko, preporuka svim studentima glasi: Iskoristite pružene mogućnosti Erasmus+ programa i sigurno ćete biti oduševljeni!

Naravno, ni podjela raznih zanimljivih promotivnih materijala nije izostala, kao niti zadovoljstvo studenata odslušanim i prezentiranim iskustvima svojih kolega.

Više informacija o samom Erasmus+ programu mobilnosti možete pronaći na web stranicama učilišta https://vuv.hr/erasmus/ te kod Erasmus+ koordinatorice Danijele Vakanjac, kabinet 2-13, erasmus@vuv.hr, 033/492-251.

Aktualni natječaj za dobivanje financijske potpore za odlazak na Erasmus+ mobilnost dostupan je na poveznici https://vuv.hr/erasmus/erasmus-natjecaji/. Broj mobilnosti je ograničen, stoga požurite s prijavom!

Veleučilište u Virovitici

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.